Klaassen beleeft bijzondere dag: 'Ga ik later aan mijn kleinkinderen vertellen'

Klaassen beleeft bijzondere dag: 'Ga ik later aan mijn kleinkinderen vertellen'

01-12-2016 19:28
59

Een speciale dag voor Davy Klaassen. De aanvoerder van Ajax mocht donderdagmiddag lunchen met koning Willem-Alexander en koningin Maxima. 

"Deze lunch op het Paleis ga ik zeker nooit meer vergeten. Het voelt als een enorme eer om hiervoor te worden uitgenodigd. Het was echt heel feestelijk", vertelt Klaassen (23) op de website van Ajax. "Ik maak veel mee en ik ben niet meer zo snel ondersteboven, maar deze met deze ervaring voel ik me echt bevoorrecht. Lunchen met de koning en de koningin; dat ga ik later zeker aan mijn kleinkinderen vertellen."

27 Nederlanders 'die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie' werden donderdag op Paleis Noordeinde ontvangen door het koninklijke echtpaar. Alle genodigden kregen ergens in de afgelopen maanden een prijs of andere onderscheiding voor hun prestaties op het gebied van kunst en cultuur, media en journalistiek, sport en wetenschap. Klaassen ontvingen afgelopen seizoen de Gouden Schoen, de prijs voor beste voetballer van de Eredivisie.