Di Maria droeg het BALR-shirt tijdens zijn geruchtmakende overgang naar PSG

"Di Maria droeg het BALR-shirt tijdens zijn geruchtmakende overgang naar PSG"

03-12-2016 12:13
8

De voetbalcarrière van Demy de Zeeuw is als een nachtkaars uitgegaan. Daar is de voormalig Ajacied echter niet rouwig om: hij focust zich tegenwoordig op zijn eigen merk.

Samen met een aantal andere profvoetballers zette hij het kledingmerk 'BALR' op. Luxueuze shirts, broeken en tassen gaan als warme broodjes over de toonbank. "Het is niet zo dat je duizenden T-shirts verkoopt omdat je een bekend persoon bent", legt De Zeeuw uit aan de Volkskrant. De ex-middenvelder leeft zijn droom. "Ik heb altijd willen weten hoe je een merk opbouwt. Veel voetballers denken dat je dat zomaar doet, maar dat is niet zo."

Ook profvoetballers zelf dragen het merk graag en dat helpt enorm, zo geeft De Zeeuw toe. "Daley Blind liep bij Manchester United in onze kleding. Hij zei dat zijn medespelers die tof vonden en vroeg of ik wat truien en shirts kon opsturen. Enkele weken later droeg Angel Di Maria het shirt met BALR op zijn borst tijdens zijn geruchtmakende overgang naar Paris Saint-Germain. De foto waarop hij met ons shirt te zien was, werd wereldwijd door allerlei voetbalsites opgepikt. Het bezoekersaantal op onze website schoot omhoog", vertelt hij. 

De Zeeuw bedacht het merk tijdens zijn periode bij Spartak Moskou. "Ik had veel vrije tijd in Moskou. Ik zat ik elke dag vijf uur in de auto met mijn chauffeur." Na zijn weinig succesvolle periode bij NAC kreeg De Zeeuw niet de aanbiedingen waar hij op hoopte. Dat was voor hem een reden om zijn voetbalcarrière definitief te beëindigen. "Voor de buitenwereld wilde ik de voetballer zijn, maar eigenlijk was ik al veel drukker met mijn bedrijf", aldus De Zeeuw.