Dortmund slaat toe tegen Mönchengladbach, Hoffenheim dankt Uth

03-12-2016 17:35
2

Borussia Dortmund heeft zich gerevancheerd na de nederlaag tegen Eintracht Frankfurt (2-1) van vorig weekend. Thuis tegen Borussia Mönchengladbach was de topclub met 4-1 te sterk. Al na zes minuten lag de bal achter Dortmund-goalie Roman Weidenfeller, maar de ploeg krabbelde razendsnel overeind.

Nog geen minuut na de openingstreffer van Mönchengladbach was het Pierre-Emerick Aubameyang die op aangeven van Marco Reus de 1-0 binnenschoot. Verdediger Lukasz Piszczek zorgde zo'n tien minuten later voor de 2-0. Na de rust ging Dortmund vrolijk door met doelpunten maken en vooral Reus was op dreef. De Duitser bereidde de 3-0 van Ousmane Dembèlé en gaf even later ook de bal aan Aubameyang, die de 4-1 en zijn tweede van de middag maakte.

Hoffenheim – 1. FC Köln
Hoffenheim heeft zaterdagmiddag gedaan wat de ploeg moest doen: winnen, en zo FC Köln inhalen op de ranglijst. De subtopper deed dit met speels gemak. In eigen huis won de club met 4-0 van de ploeg uit Keulen. Sandro Wagner (twee maal), Jeremy Toljan en Mark Uth (ex sc Heerenveen, Heracles én Hoffenheim) zorgden voor de doelpunten. Zodoende staat Hoffenheim op plek vier, Dortmund op vijf en 1. FC Köln op plek zeven.