In het kort: Ligue 1-sensatie terug aan kop na eenvoudige overwinning op Toulouse

In het kort: Ligue 1-sensatie terug aan kop na eenvoudige overwinning op Toulouse

04-12-2016 22:57

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Nice terug aan kop in Frankrijk
OGC Nice heeft zich zondagavond weer tot koploper van Frankrijk gepromoveerd. De verrassing van het seizoen in de Ligue 1 won in eigen huis gemakkelijk van Toulouse. Alassane Pléa, Younès Belhanda en Jean Seri zorgden met hun doelpunten voor een 3-0 eindstand. Omdat nummer twee AS Monaco zaterdag al won, was Nice even de koppositie kwijt. Door de driepunter tegen Toulouse hebben ze die plek heroverd. De voorsprong op Monaco bedraagt drie punten, Paris Saint-Germain staat op vier punten achterstand.

AC Milan wint in slotminuten
AC Milan blijft goed meedoen in de top van de Serie A. Nadat Juventus zaterdagavond al had gewonnen (3-1 winst op Atalanta Bergamo) boekte de formatie van trainer Vincenzo Montella zondagmiddag een 2-1 zege op Crotone. Gianluca Lapadula maakte in de 86e minuut de winnende treffer. Milan heeft nu 32 punten, vier minder dan koploper Juve. Nummer twee AS Roma en nummer vier SS Lazio spelen om 15.00 uur tegen elkaar. 

Wijnaldum en Strootman in de basis
Bij de felbeladen stadsderby tussen Roma en Laz staat Kevin Strootman in de basis. De Nederlandser vormt een middenveld met Radja Naingollan en  Daniele de Rossi. Wesley Hoedt, Stefan de Vrij en Ricardo Kishna beginnen op de bank namens Lazio. Een stuk verderop, in Zuid-Engeland, staat om 14.30 uur de Premier League-wedstrijd tussen Bournemouth en Liverpool op het programma. Georginio Wijnaldum heeft een basisplaats gekregen van Liverpool-manager Jürgen Klopp. Als Liverpool wint, neemt het de tweede plek weer over van Arsenal.