Schöne ziet 'perfect antwoord': 'Hij had er volgens mij ook een willen maken'

Schöne ziet 'perfect antwoord': 'Hij had er volgens mij ook een willen maken'

05-12-2016 06:00
5

Anwar El Ghazi gaf na een schorsing van een maand zijn visitekaartje af tegen FC Groningen. Dat stelt ploeggenoot Lasse Schöne. De 21-jarige aanvaller van Ajax kwam zondag als invaller binnen de lijnen en versierde onder meer een penalty.

Teun Buis
AMSTERDAM

"Anwar heeft een perfect antwoord gegeven. Hij was dreigend en had een paar geweldige voorzetten, waar iemand bij had moeten zijn. Hij had er volgens mij zelf ook graag een willen maken, maar hij viel gewoon heel goed in. Dat is mooi om te zien", laat Schöne weten aan onder meer VoetbalPrimeur.

El Ghazi kreeg van trainer Peter Bosz geen basisplaats. Vaclav Cerny was de vervanger van de geblesseerde Bertrand Traoré, terwijl Donny van de Beek de plek innam van de geschorste Davy Klaassen. "Bertrand en Klaassen zijn belangrijke jongens, maar ik vind dat Donny en Vaclav het goed deden. Het is fijn om te weten dat als spelers wegvallen, jongens op de bank dat ook goed kunnen invullen", aldus Schöne.

Volgens de Deen zijn Van de Beek en Klaassen met elkaar te vergelijken. "Het zijn wel dezelfde types. Het zijn jongens die altijd hun stinkende best doen en op wie je altijd kan rekenen. Ze kunnen beide ook nog heel goed voetballen. Het zijn jongens die in de diepte aangespeeld kunnen worden en meters maken, dus dat is ook wel lekker. "

Schöne werd zelf uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Ik ben nu wel een echte nummer 6", concludeert hij. "Het is altijd leuk als je man of the match wordt. Het is het puntje op de i."