Bosz is streng en stelt enthousiaste Krul teleur: Dat willen we niet

Bosz is streng en stelt enthousiaste Krul teleur: "Dat willen we niet"

06-12-2016 15:32
26

Tim Krul gaat in 2016 sowieso niet meer debuteren in het eerste elftal van Ajax. Trainer Peter Bosz laat dat dinsdag weten voor de camera van Ajax TV. Krul, die in de zomer werd gehuurd van Newcastle United, speelde de laatste weken een aantal potjes namens Jong Ajax. Hij is volgens Bosz echter nog niet fit genoeg. 

"Dat gaat steeds beter. Dat het een lange weg is, is duidelijk. Dat niet iedere kruisbandblessure hetzelfde is, is ook duidelijk. Er zijn spelers die na zeven maanden weer spelen, ongelofelijk, maar er zijn ook mensen die meer dan een jaar nodig hebben. Dat laat zich niet voorspellen."

Wedden

Meer odds

"Wat het met Tim is: hij wil heel graag en is heel gretig, dat begrijp ik, maar we moeten hem met zo'n zware blessure af en toe tegen zichzelf in bescherming nemen. De stappen die genomen moeten worden, wil hij graag sneller nemen. Dat tekent zijn mentaliteit", stelt Bosz. "Aan de andere kant: met zo'n zware blessure moet je iemand gewoon in bescherming nemen."

De conclusie van de Ajax-coach is uiteindelijk helder. "Ik ga hem niet eerder opstellen dan dat ik vind dat hij daar klaar voor is. Eén: André Onana is daar te goed voor en twee: we nemen hem in bescherming. Als hij er niet helemaal klaar voor is, gaat hij falen en dat willen we natuurlijk niet. Voor de winterstop zal het moeilijk worden, we kunnen nu niet teveel vooruit kijken."