Heerenveen heeft optie op reserve-spits: Ik hoopte hier basisspeler te worden

Heerenveen heeft optie op reserve-spits: "Ik hoopte hier basisspeler te worden"

06-12-2016 21:31
1

Henk Veerman is allerminst te spreken over zijn reserverol bij sc Heerenveen, maar hij heeft goede hoop dat zijn kansen zich ten goede keren. De spits, die twee jaar geleden overkwam van FC Volendam, steekt de hand ook in eigen boezem.

"Ik was dolblij met deze kans. Ik hoopte dat ik hier basisspeler zou gaan worden en belangrijk te zijn voor de ploeg. Dat laatste ben ik af en toe, basisspeler ben ik nog niet. Daar wordt aan gewerkt", zegt Veerman tegen TjerkstraMedia. "Gelukkig kon ik vorige week tegen Vitesse belangrijk zijn voor de ploeg. Het zou eigenlijk vaker moeten gebeuren."

De 25-jarige Volendammer werkt daar hard voor. "Met name het meevoetballen kan beter. Het gaat de goede kant op. Het is niet zo dat ik het helemaal niet kan. Sinds ik hier speel is alles enorm verbeterd, sowieso het afwerken en het opduiken voor de goal. Ik vind dat ik goede stappen heb gemaakt in de twee jaar dat ik bij sc Heerenveen speel."

Veerman blijft dan ook graag bij de Friezen. Als zijn perspectief tenminste verbetert. De club heeft een optie om zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. "Zij moeten gaan aangeven wat ze met mij willen. Mijn zaakwaarnemer zal spoedig het gesprek aangaan en dan zien we het wel. Ik blijf strijden voor die basisplaats. Ik ben hier nog niet uitgeleerd."