Voormalig PSV-jeugdspeler: 'Ik heb Menzo helemaal de tyfus gescholden'

Voormalig PSV-jeugdspeler: 'Ik heb Menzo helemaal de tyfus gescholden'

06-12-2016 21:56
6

Johan Pater gold tijdens zijn loopbaan als een enfant terrible. De voormalige aanvaller clashte in zijn tijd bij AGOVV Apeldoorn met trainer Stanley Menzo. Tot ongenoegen van Pater kwamen ze elkaar enkele jaren later weer tegen bij FC Volendam.

Het ging tijdens een wedstrijd van AGOVV mis tussen Pater en Menzo. "Ik kon zelf ook wel janken als ik over die bal struikelde. Maar hij riep van 'Pater dit, Pater dat'", zegt het voormalig jeugdproduct van PSV tegen NH. "Op een gegeven moment heb ik hem helemaal de tyfus gescholden. Dan denk je van: Wow, had ik dat wel moeten doen? Nu ben ik de lul, nu mag ik er zo uit."

De verwachting van Pater kwam uit. "Toen ik eruit werd gehaald, ben ik gewoon richting de cornervlag gekomen en zei ook van: 'fuck you, ik kom nooit meer terug'." FC Volendam bood een uitweg, maar na het vertrek van coach Ernie Brandts werd Menzo aangesteld als opvolger. "Dan begin je niet op nul, maar op min tien."

Ook bij Volendam zorgde Pater regelmatig voor ophef. "Aan het eind van de maand werden de enveloppen met het salarisoverzicht uitgedeeld. Er zat altijd een dikke envelop bij voor mij, daar zaten ook alle bonnen van verkeersovertredingen bij. Op een gegeven moment dachten die mensen: die is echt niet wijs. Maar ik ben wel wijs, ik doe af en toe gewoon domme dingen."