Driemaal is scheepsrecht voor Cillessen, ongelukkige afstraffing Besiktas

06-12-2016 22:39
13

Jasper Cillessen heeft in zijn derde wedstrijd voor FC Barcelona dan eindelijk een overwinning geboekt. De keeper hield zijn doel schoon tijdens de 4-0 thuiszege van de Catalanen op Borussia Mönchengladbach in groep C van de Champions League.

Cillessen mocht het na dompers tegen Alavés (1-2) en Hercules (1-1) voor de derde keer proberen als vervanger van Marc-André Ter Stegen. Driemaal bleek scheepsrecht voor de oud-Ajacied, maar het was Arda Turan die de show stal. De Turkse middenvelder was na rust in een tijdsbestek van zeventien minuten goed voor een hattrick. Na zestien minuten had Lionel Messi de score geopend.

Barcelona was al zeker van de groepswinst, waardoor coach Luis Enrique de nodige sterren rust gaf. De andere wedstrijd in de poule tussen Manchester City en Celtic eindigde in 1-1. Uitgerekend City-huurling Patrick Roberts opende al na vier minuten de score voor de Schotten, Kelechi Iheanacho maakte al snel gelijk. Barça eindigt op vijftien punten, City op negen, Gladbach op vijf en voor Celtic zit het Europese avontuur er met twee punten op.

In groep B kreeg Besiktas met liefst 6-0 klop op bezoek bij Dinamo Kiev. De 2-0 na een half uur viel uit een zeer discutabele strafschop. Andreas Beck, die weinig fout deed in het duel met zijn directe tegenstander, kreeg bovendien een rode kaart. De rampavond voor de Turken was compleet, nadat Vincent Aboubakar zijn tweede gele kaart kreeg. Besiktas is door de nederlaag veroordeeld tot de Europa League. Napoli won door goals van José Callejon en Dries Mertens met 1-2 bij Benfica en is groepswinnaar. Ook de Portugezen gaan door.

Arsenal verzekerde zich ten koste van Paris Saint-Germain van de groepswinst in poule A. De Londenaren wonnen overtuigend met 1-4 bij FC Basel, terwijl de Franse kampioen thuis met 2-2 gelijk speelde tegen Loedogorets. Virgil Misidjan was een van de doelpuntenmakers voor de Bulgaren, die als nummer drie doorstromen naar de Europa League. Bij Arsenal was er een hoofdrol voor Lucas Perez, die een hattrick maakte.