Bosz: 'Ga er vanuit dat hij na winterstop niet meer deel uitmaakt van selectie'

Bosz: 'Ga er vanuit dat hij na winterstop niet meer deel uitmaakt van selectie'

07-12-2016 06:58
39

De afwezigheid van Riechedly Bazoer in de wedstrijdselectie van Ajax voor het Europa League-duel met Standard Luik heeft een duidelijke reden. Peter Bosz speelt in op een transfer van de middenvelder. Hier is dus geen sprake van een strafmaatregel.

"Riechedly traint goed en is plezierig", zegt Bosz in De Telegraaf. De trainer van de Amsterdammers zat om tafel met Bazoer om zijn besluit te bespreken. "Ik ga er na eerdere gesprekken met Riechedly vanuit dat de kans groot is dat hij na de winterstop geen deel meer uitmaakt van de selectie."

Het is een heel duidelijk signaal dat Bazoer bezig is aan zijn laatste weken bij Ajax. Wanneer in januari de transferperiode begint, moet duidelijk worden waar hij zijn carrière vervolgt. Bosz heeft hem in ieder geval niet meer nodig. "Tegen Standard wil ik een aantal jonge jongens laten wennen aan wedstrijden op dit internationale niveau."

Bij Ajax ontbreken in Luik ook Lasse Schöne en Davinson Sanchez. Zij krijgen rust. Daley Sinkgraven (enkel) en Bertrand Traoré (bovenbeen) zitten in de lappenmand.