Bosz lyrisch over Jong Ajax: Denk niet dat alle mensen zich dat écht realiseren

Bosz lyrisch over Jong Ajax: "Denk niet dat alle mensen zich dat écht realiseren"

07-12-2016 09:36
16

Ajax-trainer Peter Bosz is lovend over de prestaties van Marcel Keizer als trainer van Jong Ajax. De beloften van de Amsterdammers staan op de tweede plek in de Jupiler League, op twee punten achter koploper VVV-Venlo.

"Wat Jong Ajax doet, is eigenlijk wel heel bijzonder", begint Bosz bij Ajax TV. "Ik denk niet dat alle mensen zich dat écht realiseren. Waarom het bijzonder is? Omdat Marcel aan het begin van de week nog niet weet welke spelers hij tot zijn beschikking heeft op die vrijdag. Hij kan vaak maar één dag met die jongens trainen. Het zijn ook steeds wisselende spelers, dat krijgt hij van ons te horen."

Toch lukt het Keizer om van Jong Ajax een ploeg te maken die kan meedoen in de top van de Jupiler League. "Als je daar schijnbaar een team van maakt waar spelers iedere keer gemotiveerd zijn, goed voetbal spelen - want het is leuk om naar te kijken - dan is het heel knap dat je op die positie staat", meent Bosz. Een kampioenschap zit er zelfs in, al kan Jong Ajax niet promoveren.

"Ze kunnen kampioen worden. Het zal er heel erg van afhangen welke spelers hij van ons mee kan krijgen. Als we straks blessures of schorsingen hebben… Davy Klaassen was bijvoorbeeld geschorst, dan laten we Donny van de Beek meedoen en dus niet met Jong spelen in Leeuwarden", besluit Bosz.