Kritiek op Ajax-captain Klaassen verstomt: Hun aanwezigheid versterkt dat

Kritiek op Ajax-captain Klaassen verstomt: "Hun aanwezigheid versterkt dat"

07-12-2016 13:12
4

Davy Klaassen werd zondag node gemist bij Ajax. De captain van de Amsterdammers speelde vanwege een schorsing niet tegen FC Groningen (2-0 winst). Ook Joël Veltman miste de aanvoerder, ondanks dat er veel kritiek op hem is.

Eigenlijk was Kasper Dolberg vaak de enige Ajax-speler in de zestien van de tegenpartij. "In die zin merk je wel dat Davy er niet bij was", vertelt Veltman aan Ajax Life. "Hij is altijd in de buurt van het doel, bij iedere voorzet. Sluit dan ook de buitenspeler aan, hebben we drie man die voor gevaar kunnen zorgen. Het viel mij ook op." Veltman doet hiermee de kritiek richting Klaassen dan ook verstommen.

"Of er was niemand, of Kasper stond in zijn eentje. Het is niet zomaar dat Kasper die heerlijke goals maakt. Hij en Davy maken ruimte voor elkaar, hun aanwezigheid versterkt elkaars kansen om te scoren." Donny van de Beek moet dat nog leren. "Davy sluit vaker aan tot in de zestien, maar dat is ook een beetje ervaring. Donny heeft die loopacties ook in zich, kijk maar naar het doelpunt uit bij Heerenveen, alleen moet hij er nog een beetje gevoel voor krijgen."