Berghuis verklaart voorzichtige start: Angst om een beuk te krijgen speelde mee

Berghuis verklaart voorzichtige start: "Angst om een beuk te krijgen speelde mee"

07-12-2016 17:41
3

Steven Berghuis kwam afgelopen zomer als 'grote naam' de gelederen van Feyenoord versterken, maar de rentree van de huurling van Watford en international van Oranje op de Nederlandse velden is nog niet vlekkeloos verkopen. Dat beseft hij zelf ook.

"Er zit nog rek in", zegt de vleugelspeler tegen het Feyenoord-supportersmagazine Hand in Hand. "Ik kan nog wel beter. Ik zeg ook niet dat ik helemaal tevreden met mijn spel ben. Ik heb mijn wedstrijden meegepakt, maar heb nog niet de pannen van het dak gespeeld. Daar heb ik alle vertrouwen in nu ik me weer wat vrijer voel. Na het ontstaan van mijn ribblessure heb ik me niet helemaal vrij gevoeld", maakt de oud-speler van onder meer AZ en FC Twente duidelijk.

"Niet dat ik voorzichtig was, maar de angst om een beuk te krijgen speelde ergens mee. Daar ben ik nu van losgekomen. Om maximaal te presteren moet ik vrij in m'n hoofd zijn. Ik ben een voetballer die graag acties maakt en veel op intuïtie doet. Ik ben blij dat ik nu helemaal voluit kan spelen", aldus Berghuis, die met Bilal Basaçikoglu concurreert op de rechtsbuitenpositie.