Messi en Suarez leiden Barcelona weer eens naar zege in Primera Division

10-12-2016 14:52
3

FC Barcelona heeft na drie gelijke spelen weer eens gewonnen in de Primera Division. De Catalanen waren op bezoek bij hekkensluiter Osasuna met 0-3 te sterk. Luis Suarez en Lionel Messi (twee keer) maakten na rust het verschil.

Barcelona wist de afgelopen weken tegen Malaga (0-0), Real Sociedad (1-1) en Real Madrid (1-1) niet te winnen, maar zette Osasuna al snel het mes op de keel. De ploeg van coach Luis Enrique was via Suarez dicht bij de openingstreffer, maar de oud-Ajacied schoot voorlangs en raakte de paal. Ook Messi had geen succes met een wippertje.

Ondanks het enorme overwicht van Barcelona stond daardoor halverwege de brilstand nog op het bord. In de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs goed weg, toen Sergio León met een stift van grote afstand de lat raakte. Dat bleek het zetje te zijn dat Barça nodig had, want in de 59e minuut schoof Suarez binnen op aangeven van Jordi Alba.

Nadat hij eerst een grote kans had gemist, gooide Messi het duel in de 72e minuut alsnog in het slot. Opnieuw was Alba de aangever, na een combinatie met Denis Suarez. In blessuretijd maakte de Argentijnse dribbelaar er zelfs nog 0-3 van. Dat was zijn elfde competitietreffer, terwijl ploeggenoot Suarez nu op tien staat.

Door de overwinning komt Barcelona tot op drie punten van koploper Real Madrid. De aartsrivaal komt zaterdagavond nog in actie tegen het Deportivo La Coruna van Ryan Babel.