Amrabat levert met assist bijdrage aan nieuwe uitnederlaag Koeman

10-12-2016 15:22
1

Het Everton van Ronald Koeman blijft zwak presteren in uitduels. Zaterdagmiddag verloren The Toffees met 3-2 bij Watford. Nordin Amrabat leverde de assist bij de 1-1 van Stefan Okaka. Daryl Janmaat viel in de tweede helft in en Maarten Stekelenburg stond negentig minuten onder de Everton-lat.

Het begon zo mooi voor Everton op Vicarage Road. Op aangeven van Gareth Barry maakte Romelu Lukaku er na zeventien minuten spelen 0-1 van. In een rommelige eerste helft was het vervolgens Okaka die gelijk maakte. Amrabat slingerde de bal voor en met de hak rondde de Italiaanse spits fraai af.

Na een uur spelen kwam de thuisploeg van manager Walter Mazzari op voorsprong. Sebastian Prödl scoorde. Een paar minuten later werd het zelfs 3-1. Uit een corner van José Holebas kopte Okaka raak. Watford kreeg daarna kansen op een vierde treffer, maar Lukaku tekende vlak voor tijd voor de aansluitingstreffer en er volgden nog een paar spannende minuten. Heurelho Gomes voorkwam een derde treffer van de Belgische reus en de gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.

Voor Koeman en de zijnen betekent de 3-2 nederlaag in Londen alweer de vierde uitnederlaag op rij. Van de laatste tien duels werd er slechts één gewonnen. Everton heeft nu twintig punten uit vijftien duels. Watford heeft er dankzij de zege 21 en klimt dus over The Toffees heen. Ook onder meer Stoke City en Bournemouth kunnen Everton (9e) dit weekend passeren op de ranglijst.