'Héél veel clubs wilden Bazoer: ook Koeman waagde last minute poging'

'Héél veel clubs wilden Bazoer: ook Koeman waagde last minute poging'

11-12-2016 07:05
27

Riechedly Bazoer had de clubs voor het uitkiezen. Bijna twintig geïnteresseerde clubs wilden de door Ajax zwart-op-wit gezette transfersom van ongeveer twaalf miljoen euro op tafel leggen.

Dat meldt De Telegraaf. Bazoer koos uiteindelijk voor VfL Wolfsburg. De Italiaanse kampioen Juventus en het Everton van manager Ronald Koeman probeerden de twintigjarige middenvelder van Ajax op het allerlaatste moment nog op andere gedachten te brengen, maar slaagden daar niet in.

VfL Wolfsburg toonde afgelopen zomer al interesse voor Bazoer, die overtuigd raakte door het sportieve plaatje en de financiële voorwaarden die technisch directeur Klaus Allofs van de Duitse club hem voorhield. Voor Bazoer wacht in ieder geval een sportieve uitdaging in januari. De werkgever van Jeffrey Bruma en assistent Ton Lokhoff staat momenteel vijftiende in de Bundesliga.

Bazoer maakt tot de winterstop geen deel meer uit van de selectie van Ajax. "Ik wil die trainingen werken met spelers die gefocust zijn op onze komende tegenstander. Om die reden hebben we hem vrij gegeven voor deze laatste week", liet trainer Peter Bosz weten.