Turkse minister bevestigt: zeker 29 doden en 166 gewonden bij aanslagen

Turkse minister bevestigt: zeker 29 doden en 166 gewonden bij aanslagen

Gepubliceerd: zondag 11 december 2016 om 07:25zo 11-12-2016 om 07:25

Bij de twee zware explosies in Istanbul zaterdagavond zijn minstens 29 mensen om het leven gekomen. Eén explosie deed zich voor in de omgeving van het stadion van Besiktas, de andere bij het Taksim-plein. Zeker 166 mensen raakten gewond.

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu laat de krant Hurriyet weten dat de politie tien verdachten heeft aangehouden. Hij spreekt van een 'terroristische aanslag'. Eerst ontplofte een autobom bij een busje van de ME, gevolgd door een zelfmoordaanslag. De autobom – in de buurt van het stadion van Besiktas - werd vanaf een afstand tot ontploffing gebracht.

De wedstrijd tussen Besiktas en Bursaspor was ongeveer anderhalf uur eerder afgelopen. Onder de slachtoffers zijn veel politieagenten en medewerkers van de thuisclub. 'Terreur heeft opnieuw zijn slechtste kant laten zien', schrijft Besiktas op de clubsite. Volgens Bursaspor ontploften de bommen toen de fans van de bezoekende club net weg waren. 'Vijf minuten voor de aanslagen, kregen we te horen dat onze fans waren vertrokken.'

Volgens NTV heeft de explosievenopruimingsdienst nog een verdacht pakket tot ontploffing gebracht dat na de eerdere explosies buiten het stadion werd gevonden. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws