Guardiola krijgt 'typisch Engelse' vraag: 'Daar ben ik geen trainer voor'

Guardiola krijgt 'typisch Engelse' vraag: 'Daar ben ik geen trainer voor'

11-12-2016 07:40
2

Pep Guardiola denkt meer tijd nodig te hebben om zijn filosofie te implementeren bij Manchester City. De Spaanse manager zag zijn ploeg zaterdag met 4-2 verliezen bij Leicester City.

Al na vier minuten stond de Engelse kampioen op een 2-0 voorsprong. Pas toen Jamie Vardy met zijn hattrick voor 4-0 had gezorgd, deden de bezoekers nog iets terug. "We voetballen niet slecht, maar in de eindfase hebben we een probleem", reageert Guardiola in Engelse media. "Maar ik ben niet teleurgesteld over mijn spelers. Voetbal is een spel van fouten. Ik klaag nooit tegen mijn spelers."

Vooral verdedigend lijkt er werk aan de winkel. In de laatste twee duels met Chelsea en Leicester City kregen The Citizens zeven tegengoals. "Dat ligt niet aan het systeem", countert Guardiola. "Begin dit seizoen stonden we nog goed te verdedigen met deze spelers. Ik probeer wedstrijden altijd te controleren, zodat we weinig goals tegenkrijgen. Hier lukt me dat niet. Ik moet analyseren waarom."

Guardiola kreeg tot slot de vraag of hij de tackles van zijn spelers moet verbeteren. "Het is typisch Engels om het veel over tackles te hebben. Maar ik ben geen trainer voor tackles, dus ik train er niet op. Wat ik wil is goed voetballen, meer scoren. Wat heb je aan tackles? Ja, je moet duels winnen, dat klopt. Maar als je goed speelt, verover je normaal gesproken ook een hoop ballen."