In het kort: Cavani redt vege lijf van PSG, Internazionale wint weer eens

11-12-2016 23:41

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG redt vege lijf door Cavani
De Franse topper tussen OGC Nice en Paris Saint-Germain heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Halverwege stond Nice met 0-2 voor door doelpunten van Wylan Cyprien (schitterende vrije trap) en Alassane Plea. Edinson Cavani redde PSG met twee doelpunten na rust. Het gat tussen koploper Nice en PSG blijft door het gelijkspel vier punten. Mario Balotelli viel in de slotfase in bij Nice.

Inter wint weer eens
Internazionale heeft drie punten gepakt in de Serie A. In Milaan werd Genoa op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Marcelo Brozovic was de grote man bij Inter. Vijf minuten voor rust tekende hij voor de openingstreffer, waarna hij twintig minuten voor tijd ook de 2-0 maakte. Inter staat door de overwinning achtste in de Serie A met 24 punten uit zestien wedstrijden. De achterstand op nummer vijf Lazio, dat op de eerste Europese plek staat, bedraagt zeven punten.

Dost kan nederlaag in topper niet voorkomen
Bas Dost heeft zondagavond niet kunnen voorkomen dat zijn Sporting Portugal met 2-1 verloor bij Benfica. Eduardo Salvio en Raúl Jiménez schoten Benfica binnen vijftig minuten spelen op een comfortabele voorsprong. Dost deed na 69 minuten nog wat terug met een kopbal, maar verder dan dat kwamen bezoekers niet. Door de nederlaag mist Sporting de aansluiting bij Benfica, dat momenteel koploper is in Portugal. De achterstand op Benfica bedraagt vier punten, FC Porto staat tweede met één punt voorsprong op de ploeg van Dost.

Real tegen Club America in WK voor clubs
Real Madrid gaat het in de halve finale van het WK voor clubteams opnemen tegen Club America. De Mexicanen versloegen Jeonbuk Hyundai Motors FC met 2-1 en schaarden zich daarmee bij de laatste vier van het toernooi. De halve finale tussen Real en America wordt donderdag om 11.30 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Leverkusen houdt het lang spannend
Bayer Leverkusen heeft het lang spannend gemaakt tijdens het bezoek aan Schalke 04. Schalke stond al vanaf minuut vier met tien man op het veld door een rode kaart van Naldo, maar Bayer Leverkusen besliste het duel pas één minuut voor tijd door een goal van Stefan Kiessling. Leverkusen staat nu achtste, Schalke 04 tiende.

Sevilla dankt hattrick-invaller
Sevilla heeft het bezoek aan Celta de Vigo winnend afgesloten door een grote inbreng van invaller Vicente Iborra. De middenvelder kwam in de rust het veld in bij een 0-0 stand en scoorde liefst drie keer: 0-3. Sevilla staat nog altijd derde, met één puntje achterstand op nummer twee Barcelona.

Higuain held in Turijn-derby
Juventus heeft een zwaarbevochten zege geboekt op rivaal en stadsgenoot Torino: 1-3. Gonzalo Higuain was de grote held door na een halfuur voor de gelijkmaker te zorgen en acht minuten voor tijd ook de beslissende treffer te maken. Miralem Pjanic zorgde nog voor de 1-3. Andrea Belotti had namens Torino na zestien minuten met een kopbal de score geopend. Juventus staat aan kop met 39 punten uit zestien duels.

Kaars scoort gewoon weer hattrick
De afgeketste transfer van Dennis Kaars naar Sparta heeft geen effect op het goalinstinct van de spits. Zondag was hij bij Derde Divisie-club ASV De Dijk weer drie keer trefzeker in de 0-5 overwinning op Magreb'90. Kaars staat nog in de belangstelling van sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en AZ.

Spurs zonder Janssen tegen United
Tottenham Hotspur moet het zondagmiddag zonder Vincent Janssen stellen wanneer het op bezoek gaat bij Manchester United. De Nederlandse spits kampt met een enkelblessure en zit zodoende niet bij de wedstrijdselectie van manager Mauricio Pochettino. Manchester United-Tottenham Hotspur begint zondagmiddag om 15.15 uur.

Seattle Sounders pakt MLS-titel
Seattle Sounders heeft zich gekroond tot kampioen van de MLS. Na strafschoppen werd de finale van de Amerikaanse competitie gewonnen ten koste van Toronto FC. Daarmee wint Seattle Sounders voor de eerste keer in de clubhistorie de MLS. 'It's our time', schreef de club op het officiële Twitter-kanaal.