'Ik was bij Oranje basisspeler, maar zat bij Feyenoord alleen maar op de bank'

'Ik was bij Oranje basisspeler, maar zat bij Feyenoord alleen maar op de bank'

12-12-2016 12:49
3

Steven Berghuis mocht zondag voor het eerst in bijna vijf weken tijd weer eens in de basis beginnen bij Feyenoord. De huurling van Watford is gefrustreerd door zijn gebrek aan speeltijd. Tegen AZ (0-4) hoopt hij zijn visitekaartje te hebben afgegeven.

"Natuurlijk was ik de laatste weken teleurgesteld", zegt Berguis, die de afgelopen drie officiële wedstrijden zelfs geen minuut in actie kwam, in het Algemeen Dagblad. "Ik kwam terug van Oranje waar ik basisspeler was, maar bij Feyenoord zat ik alleen nog maar op de bank."

"Dat is moeilijk te accepteren, ik ben hier naartoe gekomen om te spelen", vult de 24-jarige aanvaller aan in De Telegraaf. "Maar ik heb de knop omgezet en ben keihard blijven trainen. Ik wist dat dit moment een keer zou komen en dan moet je er klaar voor zijn. Volgens mij heb ik laten zien dat ik dat was. Ik hoop dat ik de komende weken mag blijven staan."

Berghuis tekende in Alkmaar voor de openingstreffer. Feyenoord liep door de 0-4 zege drie punten uit en is daardoor officieus winterkampioen. "Ajax heeft heel veel kwaliteit en gaat zeker nog wel zijn wedstrijden winnen, maar dat gaan wij precies hetzelfde doen. Wij doen echt niet onder voor Ajax."