Absurd bericht: Braziliaanse bond geeft Chapecoense boete van 30.000 euro

Absurd bericht: Braziliaanse bond geeft Chapecoense boete van 30.000 euro

12-12-2016 17:05
24

Een absurd bericht uit Brazilië: omdat het door een noodlot getroffen Chapecoense afgelopen zondag niet kwam opdraven voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, heeft de club een boete van 30.000 euro ontvangen van de Braziliaanse voetbalbond. Dat melden diverse media. 

Ook tegenstander Atlético Mineiro was nergens te bekennen toen het duel zondag afgewerkt diende te worden en ook die ploeg kreeg inmiddels een boete van 30.000 euro. De uitslag is vastgesteld op een 3-0 nederlaag voor beide teams. Voor de eindstand van de Braziliaanse Série A heeft dat resultaat geen directe gevolgen. 

Chapecoense werd eind november getroffen door een vliegramp, waarbij het grootste deel van de selectie om het leven kwam. De ploeg was onderweg naar de finale van het toernooi om de Copa Sudamericana. Afgelopen weekend stond er nog één competitieduel op het programma. Die wedstrijd kon niet gespeeld worden door de rouwende club, maar de reglementen van de Braziliaanse bond bleken geen oplossing te hebben om de wedstrijd te schrappen. Er werd dus gewoon vastgehouden aan het protocol. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s