Europese tegenstander Ajax en AZ reageren op loting: 'Zij zijn de favoriet'

Europese tegenstander Ajax en AZ reageren op loting: 'Zij zijn de favoriet'

13-12-2016 10:25
1

Ajax en AZ reizen na de winterstop af naar respectievelijk Polen en Frankrijk voor de zestiende finales van de Europa League. Bij Legia Warschau en Olympique Lyon kan men leven met de loting.

Legia, dat ten koste van Sporting Portugal op de derde plek in de Champions League-groep eindigde, heeft respect voor Ajax. "Ajax is een prachtige club en ik ben blij dat we de kans krijgen om tegen ze te spelen", reageert trainer Jacek Magiera (foto) op de clubsite.

"Ajax is de favoriet. Deze ploeg is al jaren succesvol op de Europese velden. Maar ik geloof in mijn team", vervolgt de Legia-coach. "We zullen in eigen huis op de toppen van onze kunnen moeten spelen, zoals tegen Sporting. De ervaring van de Champions League betaalt zich uit."

Jean-Michel Aulas, voorzitter van Lyon, schat de kansen tegen AZ op fiftyfifty. "Dit is een club die recent twee keer de kwartfinale heeft gehaald in deze competitie. Nederlandse clubs hebben geweldige faciliteiten. Het zal fiftyfifty worden, maar we hebben een goede kans om door te gaan."

Lees ook: De opponenten van Ajax en AZ: Lyon van troon gestoten, Legia kanonnenvoer