'Toen Ajax zich meldde was ik bijna 28, ik wilde graag nog een stap maken'

'Toen Ajax zich meldde was ik bijna 28, ik wilde graag nog een stap maken'

Gepubliceerd: dinsdag 13 december 2016 om 15:44di 13-12-2016 om 15:44

Bruno Silva heeft geen spijt van de manier waarop hij in januari 2008 van FC Groningen naar Ajax is vertrokken. De Uruguayaan maakte zich bepaald niet populair bij de Groningse fans door een transfer te forceren. 

"Ik begreep de fans wel. Die passie en emotie horen ook bij het voetbal, dat is logisch. Die passie is ook wat voetbal zo mooi maakt. Toen Ajax zich meldde was ik al bijna 28, een leeftijd waarop ik nog graag een stap wilde maken", aldus Silva in gesprek met VICE Sports. "In het shirt van Groningen heb ik ook altijd alles gegeven, ik heb me altijd voor 110 procent ingezet. Die gedachte zorgt ervoor dat ik rustig kan slapen."

Zijn verblijf in Amsterdam begon goed. "De eerste paar maanden bij Ajax onder Adrie Koster waren erg goed. Ik speelde toen ook veel interlands voor het nationale elftal van Uruguay. Die periode zie ik als het hoogtepunt van m’n carrière. Toen Marco van Basten trainer werd kreeg ik minder speelminuten, net als het seizoen daarna. Daarom vertrok ik halverwege het seizoen 2009/10 naar SC Internacional in Brazilië."

Lees ook: Bizar verhaal van oude bekende Ajax en Groningen: 'Toen was ik bijna dood'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws