UEFA stelt Europa League-sterrenteam samen: Jones en één Nederlander

UEFA stelt Europa League-sterrenteam samen: Jones en één Nederlander

13-12-2016 22:02
3

Brad Jones en Virgil van Dijk zijn door de UEFA opgenomen in het sterrenteam van de Europa League, dat is samengesteld op basis van de wedstrijden uit de groepsfase. De doelman van Feyenoord en de Southampton-verdediger maakten indruk op de jury van de Europese voetbalbond. 

 Met de werkgevers van Jones (foto) en Van Dijk liep het niet goed af in het Europese toernooi. Zowel Feyenoord als Southampton slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de zestiende finales. De Rotterdammers eindigden op de derde plek in groep A, met verder Fenerbahçe, Manchester United en Zorya Luhansk. Ook Southampton vond zijn Waterloo in de groepsfase. Sparta Praag en Hapoel Be'er Sheva eindigden in Groep K boven The Saints. Van Dijk scoorde twee keer in zes groepsduels. 

Andere bekende namen in het sterrenteam van de Europa League zijn Leon Bailey (RC Genk), Edin Dzeko (AS Roma) en Fenerbahçe-verdediger Simon Kjaer. Afgelopen maandag werd er geloot voor de zestiende finales, die in februari 2017 worden afgewerkt. Ajax neemt het op tegen Legia Warschau, AZ treft Olympique Lyon.