Koeman boekt felbegeerde zege op Arsenal; Leicester onderuit

13-12-2016 22:37
12

Het Everton van manager Ronald Koeman heeft dinsdagavond een belangrijke thuiszege geboekt op Arsenal. Op Goodison Park eindigde de clash tussen de nummers twee en negen van de Premier League in 2-1.

The Toffees snakten naar een overwinning: van de laatste tien competitieduels werd er slechts één gewonnen. Arsenal was echter de betere ploeg tijdens de eerste helft. De gasten kwam ook op voorsprong, al was er voor de treffer van Alexis Sánchez wel wat geluk nodig. Ashley Williams veranderde een vrije trap van richting en Everton-goalie Maarten Stekelenburg kon de bal daardoor niet meer keren.

Op slag van rust werd het gelijk. Leighton Baines slingerde de bal het strafschopgebied in en rechtsback Seamus Coleman kopte beheerst binnen. Na rust golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen kansen op de winnende treffer. In de 86e minuut was het uitgerekend pechvogel Williams die de Everton-fans in extase bracht. De Welshman kopte een corner achter de kansloze Petr Cech.

In blessuretijd kon captain Phil Jagielka nog inrukken, omdat hij zijn tweede gele kaart incasseerde. Arsenal was in de absolute slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, maar de defensie van Everton slaagde er bij een bloedstollende scrimmage tot twee keer toe in om een bal te keren op de doellijn.

Bournemouth-Leicester 1-0
Leicester City won afgelopen weekend met 4-2 van Manchester City en leek eindelijk weer de weg omhoog te zijn ingeslagen, maar op bezoek bij Bournemouth ging het dinsdag toch weer mis voor de kwakkelende landskampioen. Na een halfuur spelen tekende Marc Pugh voor de enige treffer van de wedstrijd. The Foxes hebben dit seizoen al acht keer verloren.