'Wil de bondscoach niet in gesprek, dan laat ik hem met rust. Ook goed'

'Wil de bondscoach niet in gesprek, dan laat ik hem met rust. Ook goed'

14-12-2016 08:28
10

Peter Blangé heeft begrip voor de scepsis van Danny Blind. De bondscoach zette zich eerder af tegen de komst van een prestatie- en innovatiemanager (PIM) bij de KNVB. De oud-volleyballer gaat aan de slag in deze functie.

"Had ik zelf ook als volleybalbondscoach en iedere dag staan hier mensen aan de poort om het Eureka te verkondigen", zegt Blangé in De Telegraaf. "Toch zou ik er nu zelf voor open staan om het gesprek met elkaar aan te gaan. Wil de bondscoach niet, dan laat ik hem met rust. Ook goed."

De 52-jarige Blangé stelde zich dinsdag voor in Zeist. Hij kwam in beeld nadat Robin van Galen en Gerard Kemkers bedankten voor de nieuwe functie binnen de voetbalbond. "Ik weet niet op welke plek ik stond op het lijstje", aldus Blangé tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar derde is toch hartstikke mooi, achter twee van zulke grote namen in de sport? Daar zit ik echt totaal niet mee."

Over de PIM-functie is veel te doen geweest. "Dat er scepsis zal zijn: prima. Er is niets mis met een kritische grondhouding. En als over een tijd blijkt dat ze niet op me zitten te wachten: ook best. Dan ga ik wat anders doen."

Blangé vervolgt: "Dit is een gigantische uitdaging, het wordt ook een hell of a job. Maar ik heb er goed over nagedacht, en ik ga er vol voor. Ik wil dit. Waarbij ik me terdege realiseer dat de aandacht voor het voetbal gigantisch is, veel groter dan ik gewend ben. Dat iedereen er een mening over heeft, dat alles wat je doet onder een enorm vergrootglas ligt. Het afbreukrisico: ik neem het erbij."