'Ik vind dit opzoeken en wel heel makkelijk gegeven'

'Ik vind dit opzoeken en wel heel makkelijk gegeven'

14-12-2016 21:35

Dirk Marcellis was woensdagavond de schlemiel in het bekerduel met FC Utrecht (1-2). De PEC Zwolle-verdediger stond met een overtreding aan de basis van een strafschop, die dankbaar benut werd door Richairo Zivkovic.

Marcellis vond de penalty discutabel, zo liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "'Ja, ze hebben een videoscheidsrechter en die zei dat het honderd procent een strafschop was. Ik vind dit opzoeken en wel heel makkelijk", meldde hij over het incident. "'Ik zei dat ik het niets vond. Hij wilde wachten op de videoscheids en die ondersteunde hem. Als ik het terugzie, vind ik het nogal makkelijk gegeven."

Toch stak de verdediger vooral de hand in eigen boezem. "Je doet er alleen niets aan. Het is nu al een aantal keer op rij dat we tegen Utrecht thuis een strafschop tegenkrijgen. Dit past in ons seizoen. Dit is ons seizoen in een notendop." Collega Bram van Polen was niet bepaald mild voor zijn ploeggenoot, die hij 'fucking dom noemde'. "Hou hem gewoon voor je, ik vind dit zó achterlijk", brieste Van Polen.