Vitesse kent eenvoudige bekeravond, AZ worstelt met ASWH

14-12-2016 21:49
4

Vitesse en AZ hebben zich zoals verwacht geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Amateurverenigingen Jodan Boys en ASWH slaagden er niet in om te scoren en strandden in Arnhem en Alkmaar.

Vitesse - Jodan Boys 4-0
Vitesse lijkt te hebben afgerekend met een moeilijke periode. Na competitiezeges op PEC Zwolle (3-1) en Sparta Rotterdam (0-1) werd er ditmaal eenvoudig afgerekend met Jodan Boys. De zaterdag Hoofdklasser werd al in de eerste helft op een onoverbruge achterstand gezet door doelpunten van Matthew Miazga en Adnane Tighadouini. In de tweede helft voerden Lewis Baker (strafschop) en Milot Rashica de score verder op (4-0).

AZ - ASWH
AZ had het een stuk lastiger met ASWH. De ploeg uit Henrik-Ido-Ambacht hield lange tijd stand in het AFAS Stadion, maar kwam kort voor rust toch op achterstand door een treffer van Robert Mühren. Omdat AZ vervolgens verzuimde om de beslissing te forceren, mocht ASWH nog enige hoop houden op een stunt. Vijf minuten voor tijd bepaalde Fred Friday de eindstand echter op 2-0.