Zivkovic 'zocht het zelf op': 'Blij dat we geen 120 minuten hoefden te spelen'

Zivkovic 'zocht het zelf op': 'Blij dat we geen 120 minuten hoefden te spelen'

14-12-2016 22:00
4

Richairo Zivkovic vindt niet dat de overwinning van FC Utrecht tegen PEC Zwolle (1-2) in de KNVB Beker een cadeautje was. De Domstedelingen kregen in de blessuretijd van het duel een strafschop, die door Zivkovic zelf werd benut.

"Ik ben blij dat we geen 120 minuten hoefden te spelen, het is mooi dat we door zijn naar de volgende ronde", aldus Zivkovic. Direct na afloop ontstond er veel discussie over de strafschop. "Of het een cadeautje was? Nee, ik denk het niet. De videoscheidsrechter was bij deze wedstrijd aanwezig, dus als er een penalty gegeven is dan moet het ook een penalty zijn. Dit was niet mijn beste wedstrijd, dat klopt. Ik deed de dingen die ik moest doen, het was ook niet zo dat ik heel slecht was. Uiteindelijk was er één moment, daar moest ik er staan."

Trainer Erik ten Hag koos niet voor Sebastien Haller. Zivkovic wil zijn mindere spel echter niet op het gemis van de Fransman gooien. "Dat is te makkelijk. Ik denk dat we in de eerste helft gewoon echt slecht waren, we konden geen antwoord geven op hun manier van opbouwen. De tweede ballen waren ook voor PEC Zwolle. In de tweede helft was het gelijkwaardig, na de goal was het fifty fifty. Of ik echt werd geraakt? Ik zocht het zelf op, maar ik werd geraakt. Honderd procent zeker."