Kishna: 'Als ik daar niet meer voor kan gaan, dan zou ik stoppen'

Kishna: 'Als ik daar niet meer voor kan gaan, dan zou ik stoppen'

15-12-2016 11:08
5

De carrière van Ricardo Kishna wordt vooralsnog gekenmerkt door veel blessureleed, heel veel blessureleed. Hij vertrok al vroeg bij Ajax, maar kende bij SS Lazio ook de nodige problemen. Tot op heden speelde hij dit seizoen in drie wedstrijden mee. Het programma Linda's Mannen volgde hem maandenlang.

"De reden waarom ik bij Ajax weg ben gegaan? De koek was gewoon op, ik had geen goede verstandhouding met de trainer en ik merkte dat ik niet het maximale eruit kon halen. Ik ging niet met een goed en fijn gevoel naar de club", vertelt Kishna, die bijzonder duidelijke ambities heeft. "Ik wil de echte top nastreven en anders niet. Als ik niet meer voor de top zou kunnen gaan, zou ik stoppen."

Door vele blessures blijft succes vooralsnog uit voor de aanvaller. Hij zat begin dit seizoen wel weer bij de selectie, maar komt vooralsnog niet veel in actie. "Wat ik in eigen hand had, elke procent, probeerde ik te pakken. Trainen, gezond eten, op tijd slapen, vitaminepillen nemen", kijkt Kishna terug op zijn herstel. Het was een moeilijke tijd, omdat hij zich niet kon bewijzen aan de fans én simpelweg niet kon spelen. "Als dat niet lukt word je gek, helemaal als het door blessures komt."

Aanvankelijk was hij blij met zijn keuze. "De grote stap naar Lazio trok me wel heel erg. Ik kon ook kiezen voor een club in Engeland of Duitsland, wat dichter bij huis. Maar ik had juist het gevoel dat ik wel klaar was voor deze stap", vertelt Kishna. En hoe zit dat nu? "Qua leven, stad, hoe we het hebben, de club en hoe mensen met me omgaan wel. Maar wat betreft voetballen: ik moet gewoon aan het spelen komen. Dat is het belangrijkste."