Ik had de laatste twee jaar niet veel laten zien bij Heerenveen

"Ik had de laatste twee jaar niet veel laten zien bij Heerenveen"

16-12-2016 15:29
2

Pech voor Pele van Anholt. De Friese verdediger van Willem II heeft een kuitblessure en ontbreekt bij de Tilburgers, juist nu zijn ex-werkgever sc Heerenveen vrijdag op bezoek komt.

Bij Heerenveen werd zijn aflopende contract vorig seizoen niet verlengd. Van Anholt hoopte op een buitenlands avontuur, maar streek uiteindelijk bij Willem II neer. "Ik wist ook dat ik realistisch moest zijn", zegt hij in de Leeuwarder Courant. "Ik had de laatste twee jaar niet veel laten zien bij Heerenveen en raakte bovendien geblesseerd."

Van Anholt groeide als voetballer op bij Heerenveen, vierde daar zijn profdebuut en werd basisspeler. "Toen ik hier had getekend, keek ik onmiddellijk naar het programma. Ik wilde weten wanneer we tegen Heerenveen zouden spelen. Ik heb zo’n beetje mijn hele leven bij de club gevoetbald. Erg jammer dat ik nu vanaf de tribune moet toekijken. Heerenveen heeft een bijzondere plaats in mijn hart."

Heerenveen gaat het dit seizoen voor de wind. Onder leiding van Jurgen Streppel, die de omgekeerde weg bewandelde, staan de Friezen vierde. Van Anholt: "Er zijn nu ervaren spelers als Reza Ghoochannejhad en Stijn Schaars. En alle jongens spelen altijd op de posities waarop ze horen te spelen. Dat was vorig seizoen niet het geval. Toen was het een tijd zowel bestuurlijk als op het veld een chaos. Ach, ik vind het alleen maar mooi dat het de club weer goed gaat, dat er weer structuur is. Heerenveen straalt weer kracht uit, er is weer geloof."