Liverpool liep komst van Tottenham-ster mis: Gerrard had zich verslapen

Liverpool liep komst van Tottenham-ster mis: "Gerrard had zich verslapen"

17-12-2016 16:14
1

Steven Gerrard heeft Liverpool veel gebracht als speler, maar niet al zijn acties zijn legendarisch. Door slaaptekort of een kapotte wekker 'beroofde' hij zijn club van Dele Alli.

Alli maakte twee jaar geleden grote indruk bij MK Dons, uitkomend in de League One. Liverpool nodigde hem vervolgens uit voor een gesprek over een mogelijke transfer en daarbij werd grof geschut ingezet. De aanwezigheid van zijn voorbeeld Gerrard moest hem overtuigen om voor een overstap naar Anfield te kiezen.

Wedden

Meer odds

Het transferplannetje van Liverpool liep echter volledig in de soep. Gerrard kwam niet opdagen. "Hij had zich verslapen", vertelt Alli aan Football Focus. "Liverpool wist dat Gerrard mijn grote voorbeeld was en dus had Liverpool een ontmoeting tussen hem en mij geregeld. Ik heb hem echter niet gezien. Volgens mij had hij een wedstrijd de volgende dag, dus ik begreep het wel."

De ontmoeting met Gerrard was voor Liverpool een ideaal moment geweest om Alli te overtuigen van een transfer naar Liverpool. Het liep echter anders. Zes maanden na het mislukte plan ging de Engelse middenvelder (20) naar Tottenham Hotspur. Daar maakte hij in zijn debuutseizoen veel indruk.