Büttner mikt op Eredivisie-topclub: 'Meer clubs uit de Eredivisie hebben gebeld'

Büttner mikt op Eredivisie-topclub: 'Meer clubs uit de Eredivisie hebben gebeld'

18-12-2016 16:13
2

Alexander Büttner mikt op een terugkeer naar de Eredivisie. De linksback ontbindt waarschijnlijk begin deze week zijn contract bij Dinamo Moskou. Zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac geeft tekst en uitleg.

"Een terugkeer naar de Eredivisie geniet de voorkeur van Alexander. Hij denk dat hij na een jaar of anderhalf jaar volop voetballen misschien nog een keer een mooie stap kan maken", aldus de belangenbehartiger van Büttner tegenover Voetbal International. "Dan gaat het inderdaad om de subtop en de top van Nederland, daar ligt zijn ambitie."

Het kamp-Büttner sluit niks uit, ook geen buitenlandse competities. "Een aantal clubs wil werk maken van zijn komst", aldus Bursac. "Officieel is er nog met geen enkele club onderhandeld, maar er zijn wel clubs die geïnformeerd hebben. Vitesse is één van die clubs, maar er zijn meer clubs uit de Eredivisie die gebeld hebben."

Er is goed nieuws voor geïnteresseerde clubs. "Alexander heeft de laatste jaren bij Manchester United en in Rusland goed verdiend, dus over het salaris zal het niet lang gaan tijdens de onderhandelingen. Hij wil gewoon een voor de club normaal salaris ontvangen. Zo'n salaris is in de Eredivisie anders dan in de Bundesliga, maar dat maakt hem niet uit."