Bosz: Mijn eerste reactie was direct: dat kan ik niet accepteren

Bosz: "Mijn eerste reactie was direct: dat kan ik niet accepteren"

20-12-2016 14:36
17

De motivatieproblemen van Nemanja Gudelj hebben Ajax-trainer Peter Bosz verbaasd. Begin november werd de Servische middenvelder uit de selectie gezet, omdat hij weigerde op de bank plaats te nemen. 

"Een speler die zegt: ik kan het niet meer opbrengen. Ik had dit nog nooit meegemaakt, en niemand in de staf, ook een ervaren collega als Hennie Spijkerman niet", vertelt Bosz in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Mijn eerste reactie was direct: dat kan ik niet accepteren. Lijkt me ook logisch. Als ik het bij hem zou toestaan, dat hij alleen als basisspeler ingezet mag worden, hoe denk je dat de rest reageert? Dan zijn er meer spelers die zeggen: laat mij ook maar weten als ik weer basisspeler ben. Iedereen snapt dat dit niet kan."

Wat Gudelj bezielde? "Ik vind Nemanja een prima gozer en heb in die maanden ook uitstekend met hem samengewerkt. Daarom verbaasde het me helemaal bij hem. Als hij nou een etterbak zou zijn die altijd loopt te piepen, zou ik zeggen: prima, we gaan verder. We hebben hem ook nog even de kans gegeven om op zijn besluit terug te komen", aldus de oefenmeester.

"Hij maakte het bij ons bekend, waarna hij anderhalve week met Servië weg was. Toen hij terugkwam, zijn Hennie Spijkerman en ik opnieuw met hem gaan zitten. We hoopten dat hij er anders tegenaan zou kijken, maar hij dacht er nog exact hetzelfde over. Ik heb hem nog gewaarschuwd. Voor de reacties van buitenaf, voor andere clubs, die dit gedrag zien. Maar hij was gedecideerd", besluit Bosz.