Onana geeft Ajax voorkeur en belandt op lijst: 'Eigen belang voor het land'

Onana geeft Ajax voorkeur en belandt op lijst: 'Eigen belang voor het land'

20-12-2016 15:07
37

André Onana heeft een uitnodiging om voor Kameroen uit te komen op de Afrika Cup afgeslagen, zo luidt de uitleg van SuperSport. Dat medium beschikt over een perscommuniqué van de bond van Kameroen, dat in totaal zeven spelers moet missen.

Naast Ajax-kepeer Onana willen ook Joël Matip (Liverpool), Guy Roland Ndy Assembe (AS Nancy), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Maxime Poundje (Bordeaux), Andre Zambo Anguissa (Olympique Marseille) en Ibrahim Amadou (Lille OSC) niet deelnemen aan de Afrika Cup. Matip doet dat niet vanwege zijn slechte ervaringen bij de nationale ploeg in het verleden. De rest wil voor z'n plaats vechten bij de verschillende clubs. De spelers zijn wel opgenomen in de dertigkoppige voorselectie.

Wedden

Meer odds

In het communiqué staat: 'De spelers tonen aan dat zij het eigen belang boven dat van de nationale ploeg scharen. De bond vindt dat er maatregelen genomen mogen worden tegen hen, zolang deze in lijn met de reglementen van wereldvoetbalbond FIFA zijn.' Kameroen mag de spelers namelijk verplichten om wel deel te nemen aan de Afrika Cup. Het is de vraag of de bond dat doet. 'Bondscoach Hugo Broos wil dat fans een ploeg te zien krijgen die álles willen geven voor Kameroen.'