'Chelsea ontvangt bod van 12 miljoen euro voor Aké en moet keuze maken'

'Chelsea ontvangt bod van 12 miljoen euro voor Aké en moet keuze maken'

20-12-2016 19:31
4

Bournemouth wil voorkomen dat Nathan Aké deze winter of zelfs komende zomer terugkeert naar Chelsea. De Londense club heeft een optie om de verdediger in januari terug te halen, maar Bournemouth wil daar een stokje voor steken door de Nederlander definitief over te kopen.

Chelsea is op zoek naar een nieuwe centrale verdediger en huurling Aké maakt de laatste weken veel indruk bij Bournemouth. De club vreest dat het de centrale verdediger in januari terug ziet keren naar Stamford Bridge en hoopt daarom voor die tijd nog een deal van ruim twaalf miljoen euro met Chelsea te sluiten voor de definitieve komst van Aké, meldt The Sun.

Ploeggenoot Harry Arter verwacht dat Aké gewoon het seizoen gaat afmaken en in de zomer terug zal keren naar Chelsea om zich daar in de basis te gaan spelen. "Nathan verdient alle complimenten die hij krijgt", zegt Arter. "En ik twijfel er niet aan dat hij volgend seizoen terug naar Chelsea gaat om daar veel te gaan spelen. Hij is daar meer dan goed genoeg voor, zeker in het systeem waarin Chelsea nu speelt."