Fosu-Mensah: Ik heb ook een Louis van Gaal nodig, eigenlijk. Maar ja…

Fosu-Mensah: "Ik heb ook een Louis van Gaal nodig, eigenlijk. Maar ja…"

21-12-2016 09:45
3

Timothy Fosu-Mensah beleeft een stormachtige ontwikkeling. Hij mag geregeld meedoen in het eerste van Manchester United en manager José Mourinho ziet het in hem zitten. Samen met zijn broer Alfons, die ook in Engeland speelt, vertoeft hij in Manchester.

Alfons speelt bij North Ferriby United, in de National League. Daar is hij reservespits. "Als alles meezit, kan hij in het Championship mee. Maar het zít hem nooit mee", vertelt Timothy aan Voetbal International. "Toch blijft hij proberen, blijft hij knokken. Ik kan me niet echt verplaatsen in zijn situatie."

"Zelf ben ik heel vroeg van Zeeburgia naar Ajax gegaan, heb ik qua opleidingen zo ongeveer de best denkbare weg gevolgd en kreeg ik van Louis van Gaal al heel snel een kans bij Manchester United", vertelt het grote talent van United. Alfons vult aan: "Ik heb echt een trainer nodig met voetbalogen, met een voetbalhart, die zegt: 'Jij bent de speler die we zoeken'. Ik heb ook een Louis van Gaal nodig, eigenlijk. Maar ja… die lopen bij de kleinere clubs in Engeland niet zoveel rond."

Het contrast is groot: want Timothy tekende onlangs bij in Manchester. "Ik heb een paar maanden geleden bijgetekend tot 2020, de manager stond daar volledig achter. Hij gelooft in me, ziet mijn potentieel. Elke dag doe ik mijn stinkende best. Ik zie mezelf niet meer als een talent. Als de kansen komen, achterin of op het middenveld, dan ben ik er klaar voor."