Twente stelt licentie officieel veilig: Vandaag ontvingen wij de KNVB-brief

Twente stelt licentie officieel veilig: "Vandaag ontvingen wij de KNVB-brief"

Gepubliceerd: woensdag 21 december 2016 om 14:18wo 21-12-2016 om 14:18

Het gaat de goede kant op met FC Twente. De Enschedeërs melden woensdag door de KNVB te zijn ingedeeld in categorie 2, waardoor de club niet meer onder curatele staat.

Het is uitstekend nieuws voor Twente, dat op dit negende meetmoment aan alle eisen moest voldoen om de licentie te behouden. De club maakt de stap naar categorie 2 op basis van twee opeenvolgende meetmomenten. De minimumeis van de KNVB is 66 punten en dat aantal haalde Twente ruimschoots: de laatste meting leverde 112 punten op.

"Vandaag ontvingen wij de brief van de KNVB-licentiecommissie met daarin de bevestiging van het positieve nieuws", reageert directeur Jan van Halst op de clubsite. "Er is - en wordt nog steeds - door velen keihard gewerkt aan het financiële herstel van de club. FC Twente ondervindt bijvoorbeeld veel steun van het Twentse bedrijfsleven."

Twente voegt eraan toe dat 'de club er nog lang niet is'. De nummer zeven van de Eredivisie moet alle financiële kaders blijven volgen om niet opnieuw in de problemen te komen. Van Halst: "De volgende stap: het verkrijgen van de gemeentelijke garantie ter grootte van maximaal 32 miljoen euro, zodat de noodzakelijke herfinanciering van FC Twente begin 2017 kan gaan plaatsvinden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws