PSV komt met nóg een contractnieuwtje: Snel duidelijk dat hij dé kandidaat was

PSV komt met nóg een contractnieuwtje: "Snel duidelijk dat hij dé kandidaat was"

21-12-2016 15:44
3

PSV heeft woensdag na de contractverlenging van Joshua Brenet bekendgemaakt wie de nieuwe hoofd jeugdopleidingen wordt. Pascal Jansen, de huidige trainer van Jong PSV, zal vanaf de zomer de funcie gaan bekleden.

Hij wordt daarmee de opvolger van Art Langeler, die in de zomer vertrekt bij PSV omdat hij weer als hoofdtrainer aan de slag wil. Jansen heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2020 in Eindhoven.

Jansen is sinds 2013 werkzaam in de jeugdopleiding van PSV. Eerst was hij twee jaar de trainer van de PSV A1. Sinds 2015 heeft hij Jong PSV onder zijn hoede. "Het streven is dat bij PSV in 2020 de helft van de A-selectiespelers uit eigen opleiding komt. Ook binnen de lijnen", zegt Jansen, die eerder bij Sparta hoofd jeugdopleidingen was, tegen het Eindhovens Dagblad.

Volgens technisch manager Marcel Brands was Jansen de eerste en enige optie.  "Nadat Art besloot te stoppen zijn we direct gaan kijken naar zijn opvolging.", zegt Brands op de website van PSV. "Voor ons was al snel duidelijk dat Pascal dé kandidaat voor ons was. Hij is de enige met wie we hebben gesproken. Pascal heeft ervaring met de functie bij andere clubs en past helemaal binnen de visie die we hebben met PSV. Bij die van de directie maar ook bij die van Phillip. Pascal en Phillip hebben lang met elkaar gesproken en dat gesprek liep naar beider tevredenheid."