Nederlands talent uit Genk ineens transfervrij: 'Buitenkans voor Eredivisie-clubs'

Nederlands talent uit Genk ineens transfervrij: 'Buitenkans voor Eredivisie-clubs'

22-12-2016 07:30
6

Sandy Walsh maakt volgend jaar zomer de overstap naar een andere club. De 21-jarige Nederlandse verdediger annex middenvelder van Racing Genk is na dit seizoen transfervrij op te halen.

Walsh doorliep alle Nederlandse jeugdelftallen, maar woont al zijn hele leven in België. Hij begon in de jeugdopleiding van Anderlecht en besloot ondanks een aanbod van PSV daarna voor Genk te kiezen. Dit seizoen speelde hij 21 wedstrijden voor KRC Genk, waarvan 18 als basisspeler, waaronder wedstrijden in de Europa League.

Toch is een vertrek bespreekbaar, vertelt zaakwaarnemer Revien Kanhai van Forza Sports Group aan VoetbalPrimeur. "Wij denken dat Sandy bij Genk niet volledig op zijn kwaliteiten benut wordt. Daarom is een vertrek voor hem het beste. De Eredivisie zou een mooie stap zijn voor hem kijkende naar zijn speelstijl. Maar we hebben inmiddels ook contact met clubs uit diverse andere competities."

Het contract van Walsh zou bij een zeer hoog percentage van de officiële wedstrijden in de basis automatisch verlengd worden, maar die sportieve optie wordt niet gehaald. Walsh, die graag als zes speelt maar ook als centrale en rechterverdediger uit de voeten kan, is daardoor komende zomer transfervrij.

Kanhai: "De opmaak van de optie in het contract is een bewuste keuze geweest van ons. Sandy heeft bij Genk in topwedstrijden bewezen de top van België aan te kunnen. Mede daarom zijn we van mening dat hij voor veel Nederlandse en buitenlandse clubs een aanwinst zou zijn. Een absolute buitenkans voor clubs in de Eredivisie gezien zijn transfervrije status."