Cillessen houdt de nul bij monsterzege Barcelona; Babel belangrijk

21-12-2016 23:48
9

Met Jasper Cillessen onder de lat heeft FC Barcelona woensdagavond een eclatante bekeroverwinning geboekt op Hércules. In Camp Nou werd het 7-0 voor de thuisploeg. Het heenduel tussen de twee teams was in 1-1 geëindigd.

Barça trad aan zonder Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar. Onder meer Paco Alcácer kreeg een basisplaats van trainer Luis Enrique. Ruim een halfuur slaagde Hércules erin om het doel schoon te houden, maar toen vleugelverdediger Lucas Digne in de 37e minuut de 1-0 had gemaakt, was het verzet gebroken. Op slag van rust maakte Ivan Rakitic er 2-0 van. De Kroaat scoorde uit een penalty.

Na de pauze liep Barcelona uit naar 7-0. Rafinha, Arda Turan (drie keer) en Alcácer scoorden. Cillessen slaagde er dus in om zijn doel schoon te houden. Sevilla rekende in eigen huis genadeloos hard af met laagvlieger Formentera. Het werd liefst 9-1. Luciano Vietto was met een hattrick de grote man.

Babel
Ryan Babel was weer eens belangrijk voor Deportivo La Coruna. Met een doelpunt leverde de dertigjarige aanvaller een bijdrage aan een 3-1 thuiszege op Real Betis. Bij de gasten stond Ryan Donk in de basis. Betis had de eerste ontmoeting nog met 1-0 gewonnen.