Bijzonder moment: zwaar getroffen Chapecoense ontvangt Copa Sudamericana

Bijzonder moment: zwaar getroffen Chapecoense ontvangt Copa Sudamericana

22-12-2016 08:27
1

Een bijzonder moment in Brazilië woensdagavond. Chapecoense ontving tijdens een officiële uitreiking de Copa Sudamericana.

Chapecoense zou de finale van het Zuid-Amerikaanse toernooi tegen Atletico Nacional spelen, maar het noodlot trof de Braziliaanse club. Door een vliegtuigramp kwamen 71 mensen om het leven, onder wie een groot deel van de spelers en technische staf van Chapecoense. Slechts zes passagiers overleefden de ramp.

Mede op verzoek van tegenstander Atletico Nacional werden de Brazilianen vervolgens als winnaar van de Copa Sudamericana uitgeroepen. "Ik wil iedereen bedanken", vertelde voorzitter Plinio David de Nes Filho van Chapecoense. "Maar laat mij op speciale en zeer dankbare wijze de trofee die wij zojuist ontvangen hebben delen met hen die ons deze kans gaven. Het was een gebaar van menselijkheid en respect, van waardigheid en vriendelijkheid."

Eerder werd de overleden doelman Danilo van Chapecoense in Brazilië postuum uitgeroepen tot speler van het jaar. Het was één van de vele eerbetonen voor de club.