VoetbalPrimeur Elftal van Eerste Seizoenshelft: middenvelders (1)

VoetbalPrimeur Elftal van Eerste Seizoenshelft: middenvelders (1)

23-12-2016 12:00
16

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Deze keer: de controlerende en verdedigende middenvelders.

Voor de twee posities op het verdedigende/controlerende middenveld hebben wij tien namen genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht kunnen de stemmen worden uitgebracht en de twee spelers met de meeste stemmen verdienen een plekje in ons elftal. De 10 genomineerden zijn:

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
De onbetwiste maestro van Feyenoord en de spil in het succes van de Rotterdammers dit seizoen. Aan de bal ijzersterk, altijd de goede oplossing en sterk in zijn intercepties. Beleeft misschien wel zijn beste seizoen uit zijn carrière.

Lasse Schöne (Ajax)
Begon het seizoen als bankzitter maar werkte zich op tot dirigent van Ajax als controlerende middenvelder. Een ‘zes’ die ook nog eens ontzettend goed kan voetballen blijkt een gouden greep te zijn geweest van Peter Bosz in de zoektocht naar zijn ideale 11.

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Spelend als controleur of iets dieper achter de spitsen, maar in beide rollen een van de leukste spelers in de Eredivisie om te zien. Een bijtertje met veel voetballend vermogen, creatief inzicht en een fijne pass. Ayoub kan het stapje hogerop aan.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)
Vertrok bij PSV omdat hij weer regelmatig aan spelen wilde toekomen en sc Heerenveen kan daar niet anders dan dolgelukkig mee zijn. De beste verdedigende middenvelder op het gebied van passing en intercepties. Hoe ouder, hoe toonaangevender Schaars binnen en buiten de lijnen lijkt te worden.

Lewis Baker (Vitesse)
Zijn vrije trappen zijn om van te smullen, maar Baker kan zoveel meer. Stevig in de duels en stevig aan de bal. Nóg constanter worden en hij kan misschien dezelfde weg als Nemanja Matic bewandelen en in de top eindigen.

Mateusz Klich (FC Twente)
Een gouden greep van FC Twente om de ervaren Pool dit seizoen te halen. De middenvelder geeft met verve leiding aan de jonge ploeg van de Tukkers en maakte een uitstekende eerste competitiehelft door.

Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Een zekerheidje op het wedstrijdformulier bij Heracles Almelo in de eerste seizoenshelft. Betrokken bij veel aanvallen en tegelijkertijd de balans houden, daar zorgt Pelupessy wel voor.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Net als El Ahmadi werpt ook Vilhena zich dit seizoen bij Feyenoord op tot een van de belangrijkste mannen in de ploeg. Box-to-box, leidinggevend aan de bal en de duels niet schromend: Vilhena is een moderne middenvelder waar veel ploegen van dromen.

Stijn Spierings (Sparta)
Met vier assists dit seizoen vanuit zijn rol als centrale middenvelder is Spierings goed op dreef. Is nog lang niet altijd even constant, maar is pas twintig jaar en komt er met grote stappen aan.

Kamohelo Mokotjo (FC Twente)
Nog een breker op het middenveld van FC Twente die een goed jaar beleeft. Mokotjo bleef ondanks de financiële sores in Enschede en is nu uitgegroeid tot een van de belangrijkste mannen bij de roodhemden.

Je kunt ook al stemmen op de beste:
Centrale verdedigers
Linksback
Rechtsback
Doelman