Büttner: 'Als de bankafschriften van Hiddink op het hondje vallen, valt-ie dood'

Büttner: 'Als de bankafschriften van Hiddink op het hondje vallen, valt-ie dood'

24-12-2016 09:22
16

Alexander Büttner is transfervrij en lijkt onderweg naar Vitesse. In aanloop naar zijn contractontbinding maakte Omroep Gelderland de documentaire 'De wondere wereld van de Büttners' en daarin doet vader Christiaan enkele opvallende uitspraken.

Büttner senior zag dat zijn zoon via Vitesse en Manchester United bij Dinamo Moskou belandde. "Die jongen heeft alleen maar pech gehad", begint vader Christiaan. "Bij Man United… Zes weken geleden heb ik Sir Alex Ferguson nog gesproken. Die zei dat Alex zijn linksback zou zijn, als hij daar trainer was gebleven. Maar door dat gedoe met Van Gaal en zo… Alex kon daar wel blijven, maar had geen vertrouwen in Van Gaal."

Een nieuwe stap lonkt nu voor de Büttners. "Misschien denken we wel: fuck you met het geld. Die jongen heeft geld zat. Misschien gaan we wel naar Vitesse, of kopen we De Graafschap op, met nog een paar spelers. Met Luuk, Siem de Jong. Gaan we De Graafschap groot maken", lacht vader Christiaan. "Je weet het maar nooit. Jammer dat Guus Hiddink dat niet eerder doet."

"Hiddink wil nog graag trainer zijn, maar is zeventig jaar. Dat begrijp ik niet. Als de postbode komt, de bankafschriften in de brievenbus gooit en het hondje loopt eronder, dan valt het dier dood, haha. Zoveel heeft hij erop staan", besluit Büttner senior.