'Ajax wist niet meer hoe ze het moesten oplossen, Younes wilde blijven liggen'

'Ajax wist niet meer hoe ze het moesten oplossen, Younes wilde blijven liggen'

24-12-2016 15:15
10

Het was misschien wel de grootste verrassing van 2016: het 1-1 gelijkspel op De Vijverberg, waardoor Ajax de landstitel misliep. Nathaniel Will, speler van De Graafschap, blikt terug op die dag in mei.

"We probeerden de wedstrijd zo normaal mogelijk te benaderen. De play-offs waren voor ons veel belangrijker, maar onze trainer Jan Vreman zei: we gaan het niet rustig aan doen, dat is de verkeerde insteek. Bovendien kijkt heel Nederland toe, dan wil je je huid zo duur mogelijk verkopen", vertelt Will aan Het Parool.

Wedden

Meer odds

Na de gelijkmaker van Bryan Smeets merkt de Superboer, in het verleden jeugdspeler van Ajax, dat het misgaat bij de Amsterdammers. "De ene speler van Ajax schreeuwt dat het tempo omhoog moet, de ander maant juist tot kalmte. We kregen het gevoel dat Ajax niet meer wist hoe ze het moesten oplossen."

Na het laatste fluitsignaal stortten de Ajacieden ter aarde. Will probeerde zijn directe tegenstander Amin Younes, die de 0-1 maakte, overeind te helpen. "Maar die wilde blijven liggen", zegt hij. "Wij waren niet blij omdat we Ajax van het kampioenschap hadden afgehouden. Ik snap de frustratie, en met mijn Ajax-verleden gun ik de club alles, maar kampioen worden moet je toch echt zélf doen."