'Met Ajax naar PSV is leuk, maar het zijn allemaal Guus Meeuwisjes daar'

'Met Ajax naar PSV is leuk, maar het zijn allemaal Guus Meeuwisjes daar'

24-12-2016 16:31
32

Andy van der Meyde wacht met smart op het besluit van de gemeente Amsterdam en Rotterdam om weer uitsupporters te verwelkomen rond de Klassieker. De oud-voetballer is uitgesproken fan van Ajax.

"Weet je wat ik echt een keer zou willen meemaken als supporter? Feyenoord-uit! Dat lijkt me echt geweldig", vertelt Van der Meyde aan Ajax Showtime. "Ik heb het als speler natuurlijk meegemaakt, die ontvangst als je daar met de bus aankwam, dat is genieten man. Op het veld ook, dat gescheld, die haat in die ogen, en dan van ze winnen, dat is het mooiste wat er is. Dan krijg je echt een kick."

Sinds 2009 zijn er geen uitsupporters welkom bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord in de Arena en De Kuip, weet ook Van der Meyde. Een bezoek aan het Philips Stadion is volgens de oud-speler van Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton én PSV 'toch anders'. "Doodzonde dat er geen uitsupporters bij mogen zijn. Feyenoord – Ajax en Ajax – Feyenoord zijn de mooiste wedstrijden. Tegen PSV spelen is leuk, maar het zijn allemaal Guus Meeuwisjes daar, dat is toch anders."