Brinkhuis (links) met Frank de Boer

Ajax uitgelachen: Alles wat vóór, op en na die zondag is gebeurd, is geëvalueerd

Ajax uitgelachen: "Alles wat vóór, op en na die zondag is gebeurd, is geëvalueerd"

24-12-2016 18:22
7

Het mislukte kampioensduel van Ajax met De Graafschap, in mei 2016, was 'overgeorganiseerd'. Dat vertelt Miel Brinkhuis, communicatiemanager van de Amsterdamse topclub, in een terugblik met Het Parool. 

Ajax had op 8 mei aan een overwinning op De Graafschap genoeg om kampioen van Nederland te worden. De spelersbus van de Eredivisie-koploper was al bestickerd: Landskampioen 2015/2016. Dat leverde later het nodige hoongelach op. "Er is te vroeg door iemand met bestickeren begonnen. Dat had makkelijk ná de wedstrijd gekund. Daar was zeker een uur de tijd voor", stelt Brinkhuis, die de hele gang van zaken als 'overgeorganiseerd' typeert. Ajax had al over té veel randzaken nagedacht, ondanks het feit dat de titel nog niet binnen was. 

De mislukte dag is uiteraard nabesproken. "Alles wat vóór, op en na die zondag is gebeurd, is geëvalueerd. Een van de conclusies is dat het beter was geweest de spelers de dag na de wedstrijd toch bij elkaar te laten komen, om samen de wonden te likken. Bijna niemand is in die vier dagen de deur uit geweest. Een groot deel van de groep kon zijn ei niet kwijt."