Allardyce is 'beter mens' na Engeland-debacle: 'Ik heb in de spiegel gekeken'

Allardyce is 'beter mens' na Engeland-debacle: 'Ik heb in de spiegel gekeken'

25-12-2016 20:05
4

Sam Allardyce staat aan de vooravond van zijn rentree in de Premier League. Big Sam zit maandag in de uitwedstrijd tegen Watford voor het eerst op de bank als manager van Crystal Palace.

Het wordt het eerste optreden van Allardyce sinds zijn ontslag als bondscoach van Engeland. Undercover-journalisten van The Daily Telegraph kregen de 62-jarige Engelsman zover dat hij zogenaamde ondernemers adviseerde over het omzeilen van de FA-regels. Daarop ontstond een storm van kritiek en moest Allardyce al na 67 dagen vertrekken.

"Ik weet dat ik nog mezelf ben, maar door de ervaring ben ik wel een beter mens geworden", vertelt de opvolger van Alan Pardew bij Crystal Palace in gesprek met Sky Sports. "Tegenslag maakt je sterker. Ik heb geleerd van mijn fouten, in de spiegel gekeken en ga nu verder." Allardyce is blij dat er nu weer een nieuwe uitdaging op zijn pad is gekomen.

"Spelers, club, ambities. Het is een totaalpakket", aldus Allardyce. "Palace is een degelijke Premier League-club en wil een volgende stap zetten. Het is mijn taak om snel te zien waar het fout gaat. De defensieve zekerheid is er niet meer. Als we de potentie benutten, dan zouden we uit de problemen moeten raken. Maar er is geen garantie."