'Het is inmiddels uitgepraat. Hiddink is geen vijand, maar een vriendelijke oom'

'Het is inmiddels uitgepraat. Hiddink is geen vijand, maar een vriendelijke oom'

26-12-2016 14:31
1

Guus Hiddink heeft veel indruk gemaakt in zijn periode bij Anzhi Makhachkala. Christopher Samba, destijds verdediger onder de Achterhoekse oefenmeester, haalt herinneringen op in Rusland.

Hiddink was van februari 2012 tot juli 2013 trainer van Anzhi en had in die tijd Samba onder zijn hoede. De Congolese verdediger herinnert zich dat nog goed. "Meneer Hiddink was gewoon geweldig, een coach van het allerhoogste niveau", vertelt hij aan Championat.

"Hij was een soort psycholoog, die mensen kon raken. Hiddink weet hoe je van een team een familie maakt. Natuurlijk zijn er conflicten, maar hij vindt altijd een oplossing. Het was bovendien nooit saai met hem. Meestal was hij positief, maar Hiddink kon ook streng zijn, zelfs naar Samuel Eto'o. Hey, Eto'o, stapje erbij, kom op, ren eens wat harder, riep hij dan."

In 2013 scheidden de wegen van Samba en Hiddink echter, toen eerstgenoemde naar Queens Park Rangers vertrok. De trainer was daar niet blij mee, omdat Samba zonder zich af te melden vertrok uit het trainingskamp van Anzhi. "Het is een schande", zei Hiddink toen. Samba: "Dat is uitgepraat. Hiddink is geen vijand, zoals veel trainers, maar een vriendelijke oom."