Hoofdrollen voor Janmaat, Gomes en Allardyce in eerste Boxing Day-wedstrijd

26-12-2016 15:22

De eerste Premier League-wedstrijd op Boxing Day 2016 heeft maandag geen winnaar opgeleverd. Watford en Crystal Palace deelden de punten in Londen: 1-1.

Het duel tussen de middenmoters stond op voorhand in het teken van Sam Allardyce. Hij zat maandag voor het eerst op de Palace-bank, na het ontslag van Alan Pardew. Het is de eerste klus voor Allardyce sinds zijn gedwongen vertrek als bondscoach van Engeland. Hij was welgeteld 67 dagen in dienst van de FA.

De middag begon goed voor Allardyce, die zijn ploeg na 26 minuten op voorsprong zag komen door een doelpunt van Yohan Cabaye. De Franse middenvelder rondde uitstekend voorbereidend werk van Andros Townsend af. Crystal Palace had nog voor rust op een 2-0 voorsprong kunnen komen, maar een zwakke strafschop van Christian Benteke werd gestopt door Heurelho Gomes. De Braziliaanse doelman had de penalty zelf veroorzaakt.

Na rust vocht Watford zich terug in de wedstrijd en kwam de thuisclub ook op gelijke hoogte. Troy Deeney deed wat Benteke niet lukte: een penalty benutten. De Watford-spits bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. Daryl Janmaat maakte dat allemaal niet meer mee. Hij liep na achttien seconden (!) een liesblessure op en is de snelst gewisselde speler ooit op Boxing Day.